Ferrero Rocher

Ingredience

  • 1 balení lískooříškového krému Šmakoun  (při alergii na vaječný bílek či mléko, použijte Ghítelu či lískooříškovou pastu Rapunzelé – postačí 100-150g, pokud se rozhodnete pro tuto variantu, bude zapotřebí přidat o něco více kakaového másla či rostlinného mléka, Šmakoun je mokřejší variantou o proti Ghítele či lískooříškové pastě. je zapotřebí aby se nám tvořily kuličky, které následně obalíme v čokoládě s praženými mandlemi)
  • 150g loupaných  mandlí
  • 100g lískových ořechů
  • 30g kakaového másla
  • 100g kousky mandlí
  • 140g kvalitní vysokoprocentní čokolády  – čokoláda na vaření Vivani
  • 40 lískových ořechů na střed kuliček, nemusí být, nechám na každém

 

p1190644

Příprava

Ferrero Rocher mi nedalo spát, miluji čokoládu v kombinaci s ořechy a čokoládou, navíc když se chuť spojí s kakaovým máslem je to přímo pohádka pro chuťové pohárky. Tyto kuličky jsou úžasné a opět musím říct, že se moc povedly, ale rozhodně vánoc nedožijí, lednice se stále otevírá.

 

Lískové ořechy společně s mandlemi nameleme na prach, nasypeme do mísy, přidáme lískooříškového šmakouna (případně Ghítelu či lískooříškovou pastu), ve vodní lázni rozpustíme kakaové máslo a nalijeme do mísy. Komu by chuť byla málo kakaová, může přidat kakaový prášek či přisladit, já již nic nepřidávala.

Ve verzi s Ghítelou či lískooříškovou pastou, přidejte rovněž kakaové máslo a dle konzistence hmoty rostlinné mléko, aby se daly tvarovat kuličky.

 

Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu, na pánvi orestujeme kousky mandlí, které ještě nasekáme lehce v sekáčku, směs opražených ořechů nasypeme do rozpuštěné čokolády, zamícháme. vytvarujeme kuličky, do kterých při tvarování vmáčkneme lískový oříšek, připravené kuličky v této směsi obalíme. Kuličky klademe na tác s pečícím papírem, hotové kuličky dáme vychladit do lednice.

 

Přeji příjemné mlsání.

 

Poznámka

 

Počet porcí: 40 kuliček

Čas přípravy: 10-15 minut bez chlazení

Ghítela je luxusní alternativa oblíbené pomazánky. Složení: arašídové máslo, ghí, kakao, med, vanilka vše v BIO kvalitě – bohužel není vhodná pro vegany díky obsahu medu a Ghí. České Ghíčko má atest, že neobsahuje BKM, tudíž je vhodná při alergii na mléčnou bílkovinu a při intoleranci laktózy. Ghítela se vyrábí právě z Ghí v bio kvalitě.

 

Rapunzel lískooříšková pasta: lískové oříšky, šetrně pražené. UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů a sezamu.

 

Šmakoun 70% (vaječný bílek, voda, přírodní aroma, řepkový olej 1%, sladidlo (sukralóza) Kakaooříšková pasta 28% (cukr, neztužený bambucký tuk, kakaooříškový prášek se sníženým tukem 11%, sušená syrovátka) Lískooříšková pasta 2% (emulgátor sójový lecitin,aroma) Konzervanty E202,211, kyselina citronová

p1190648