Ingredience
- 100g kešu ořechů pražených nesolených
- 3 hrsti strouhaného kokosu
- strouhaný kokos na balení
- 2 lžíce Ghítely
- 1 lžíce kokosového oleje
- 100g pohankových vloček
- 2 lžíce medu nebo sirupu např. datlového
Příprava
Já tu Ghítelu prostě miluju. Poslední dárek pro tatínka k Valentýnu. Pokud se tedy dárek dožije večera. No, tak asi nedožije. MŇAM.
Kešu ořechy si namočíme přes noc do vody. Rozmixuje, přidáme rovněž rozmixované pohankové vločky a spojíme s ostatními surovinami.
Ze vzniklé hmoty tvarujeme kuličky a obalíme ve strouhaném kokosu. Samozřejmě můžeme zvolit na obalení například: pistácie, čokoládu, lískové oříšky atd.
Pokud pospícháme a nemáte čas na máčení kešu, lze to udělat i bez, ale musíme kešu ořechy pořádně rozemlít a použít více kokosového oleje nebo přidat mandlové či kokosové mléko.
Poznámka
Počet porcí: 20
Čas přípravy: 20 minut
Ghítela je luxusní alternativa oblíbené pomazánky. Složení: arašídové máslo, ghí, kakao, med, vanilka vše v BIO kvalitě.