Ghítelové pohanko-kokosové kuličky

 

 Ingredience

  • 100g kešu ořechů pražených nesolených
  • 3 hrsti strouhaného kokosu
  • strouhaný kokos na balení
  • 2 lžíce Ghítely
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 100g pohankových vloček
  • 2 lžíce medu nebo sirupu např. datlového

Příprava

Já tu Ghítelu prostě miluju. Poslední dárek pro tatínka k Valentýnu. Pokud se tedy dárek dožije večera. No, tak asi nedožije. MŇAM.

Kešu ořechy si namočíme přes noc do vody. Rozmixuje, přidáme rovněž rozmixované pohankové vločky a spojíme s ostatními surovinami.

Ze vzniklé hmoty tvarujeme kuličky a obalíme ve strouhaném kokosu. Samozřejmě můžeme zvolit na obalení například: pistácie, čokoládu, lískové oříšky atd.

Pokud pospícháme a nemáte čas na máčení kešu, lze to udělat i bez, ale musíme kešu ořechy pořádně rozemlít a použít více kokosového oleje nebo přidat mandlové či kokosové mléko.

Poznámka

Počet porcí: 20

Čas přípravy: 20 minut

Ghítela je luxusní alternativa oblíbené pomazánky. Složení: arašídové máslo, ghí, kakao, med, vanilka vše v BIO kvalitě.

P1110441 (2)