Gulášová polévka pro děti od 1 roku

 Ingredience

  • České Ghíčko
  • 400g zadního hovězího masa – ořech
  • 2 velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 brambory
  • majoránka dle chuti
  •  lžíce červené maďarské papriky lahůdkové Grešik
  • mořská sůl dle chuti
  • 1 litr vody

Příprava

Gulášovou polévku nedělám příliš často, ale náš malý strávníček je masový a kombinaci masa a cibulky má velmi rád. Manželovo babička nám každý rok pěstuje domácí majoránku, kterou používám v hojném množství a v gulášové polévce prostě nesmí chybět.

Na Ghí orestujeme cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené maso, necháme zatáhnout, osolíme, přidáme papriku, promícháme, zalijeme vodou, přidáme majoránku, jeden prolisovaný stroužek česneku, necháme vařit 20-30 minut v tlakovém hrnci. Než se maso uvaří, dáme si uvařit na kostičky nakrájené brambory. Když je maso měkké, přidáme prolisovaný česnek, majoránku, krátce povaříme a přidáme vařené brambory.

Dospělý si dokoření dle vlastní chuti chilli.

Poznámka

Počet porcí: 4
Čas přípravy: 60 minut

Pro děti od 1 roku

Pokrm vhodný pro: bez BKM (některé děti netolerují bílkovinu obsaženou v hovězím mase – musí každý zvážit), lepku, vajec.
České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. http://ceskeghicko.cz/kontakt/
P1110410