Ingredience
- České Ghíčko
- 400g zadního hovězího masa – ořech
- 2 velké cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 brambory
- majoránka dle chuti
- lžíce červené maďarské papriky lahůdkové Grešik
- mořská sůl dle chuti
- 1 litr vody
Příprava
Gulášovou polévku nedělám příliš často, ale náš malý strávníček je masový a kombinaci masa a cibulky má velmi rád. Manželovo babička nám každý rok pěstuje domácí majoránku, kterou používám v hojném množství a v gulášové polévce prostě nesmí chybět.
Na Ghí orestujeme cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené maso, necháme zatáhnout, osolíme, přidáme papriku, promícháme, zalijeme vodou, přidáme majoránku, jeden prolisovaný stroužek česneku, necháme vařit 20-30 minut v tlakovém hrnci. Než se maso uvaří, dáme si uvařit na kostičky nakrájené brambory. Když je maso měkké, přidáme prolisovaný česnek, majoránku, krátce povaříme a přidáme vařené brambory.
Dospělý si dokoření dle vlastní chuti chilli.
Poznámka
Pro děti od 1 roku