Hříšná ořechová srdíčka

Ingredience

korpus

  • 60g bezlepkových ovesných vloček
  • javorový sirup dle potřeby
  • 1 hrst namletých vlašských ořechů

 

 

krém

  • 30g kakaového másla Troubelice
  • 35g vlašských ořechů
  • 40g kešu ořechů
  • 60g přírodního Šmakouna (při alergii na vaječný bílek lze nahradit větším množstvím kešu a vlašských ořechů)
  • javorový sirup dle chuti
  • 80ml mandlového mléka (případně ovesného, rýžového či klasického pokud je tolerováno)

 

zdobení

  • necelá 1/2 čokolády  na vaření Vivani či jiné vysokoprocentní čokolády
  • jahody
  • vegan bílá čokoláda -nastrouhaná dle potřeby

Příprava

Honila mě mlsná a zároveň jsem potřebovala vážně energeticky nakopnout a udělat si takovou sladkou radost, noční budíčky dětiček mi dávají zabrat a spánek pod 4 hodiny nedej bože 1 hodina, tak to už chce vážně doping. Musím říct: „sakra proč jsem toho udělala tak málo“. Vánoce za námi a svátek zamilovaných před námi, a tyto srdíčka se skvěle k této příležitosti hodí. Navíc jejich příprava zabere krátkou chvíli, z krému jsem naprosto nadšená a rozhodně jej zopakuji v nějakém dortíku je naprosto dokonalý.

Rozhodně tento dezert vyzkoušejte, nebudete litovat.

Snadno a rychle, měla jsem fakt chvilinku na přípravu protože naše kojeňátko a téměř 4 letý syn, který je se mnou doma mě fakt nenechají vydechnout.

Nejprve příprava korpusu. Ovesné vločky dáme na pánev společně s pomletými vlašskými ořechy, přidáme javorový sirup, tolik, aby se vločky všechny namočily, krátce vše prohřejeme, aby se směs hezky lepila, odstavíme.

Hotovou směs vtlačíme do silikonových formiček, já měla srdíčka, upěchujeme, necháme zatuhnout (můžeme dát na chvíli do lednici či mrazáku) a opatrně vyndáme, bude sloužit jako korpus.

Pustíme se do přípravy krému, kakaové máslo rozehřejeme ve vodní lázni, do vyšší nádoby nastrouháme přírodního Šmakouna, přidáme vlašské a kešu ořechy, zalijeme rozpuštěným kakaovým máslem, přilijeme rostlinné mléko a začneme mixovat tyčovým mixérem, dle chuti dosladíme javorovým sirupem a dle požadované konzistence můžeme ještě případně krém doředit.

 

Rozehřejeme si čokoládu na vaření nalijeme do formiček, na čokoládu, kterou necháme krátce zatuhnout (já neměla čas tak jsem dala přímo krém do čokolády, pokud chcete rozteklý tvar nenechávejte stát, pokud chcete oddělená patra, nechte krátce zatuhnout, ale ne příliš, aby se čokoláda s krémem spojila) přidáme na čokoládu připravený krém a zaklopíme připraveným srdíčkovým korpusem. Hotovo, dáme do lednice pořádně zatuhnout. Nešetřete s čokoládovou polevou, čokoláda by se mohla při vyndávání odlomit, chce to silnější vrstvu, já dávala 2 poctivé kávové lžičky na formičku. Před servírováním můžeme ozdobit čerstvým ovocem, já zvolila jahody a nastrouhanou bílou vegan čokoládu.

 

Přeji příjemné hříšné mlsáníčko.

 

 

 

Poznámka

 

Počet porcí: 7

Čas pčípravy: 20 minut

Šmakoun se vyrábí originální, patentově chráněnou českou technologií, z čistého vaječného bílku jeho tepelnou úpravou bez chemických látek a konzervantů. Výrobní postup umožňuje obohacovat Šmakouna jak výživově hodnotnými látkami (vláknina, nenasycené mastné kyseliny) tak také různým kořením a tím dosáhnout různých příchutí s širokými možnostmi zapojení při přípravě jídel a pokrmů. Více o produktu Šmakoun naleznete zde: http://www.smakoun.eu/

 

Vegan čokoláda – rýžová.

Složení: kakaové máslo *, surový třtinový cukr *, prášek z rýže (10%) *, slunečnicový olej *, vanilka *. *) Z kontrolovaného organického pěstování. Kakaové přísady nejméně 47%.

Vyrobeno v továrně, kde se zpracovávají ořechy a mléčné výrobky.