Ingredience
- 1 tyčinka agaru country life
- 1,5 lžíce kakaa lifefood vegan
- 300ml mandlového mléka Provamel
- voda dle potřeby
- datlový sirup dle chuti
- jahody na ozdobení
Příprava
Další naší oblíbenou variací je agar s kakaem a mandlovým mlékem. Venku není zrovna hezky, zataženo, poprchává, tak proč toho nevyužít a udělat si nějakou zdravou dobrotu.
Na 15 minut si namočíme agarovou tyčinku do mističky s vodou. Vodu i s tyčinkou přelijeme do hrnce a povaříme do rozpuštění. Vody dávám od oka přibližně 150-200ml, aby se agar nepřichytával při vaření. Když je agarová tyčinka rozpuštěná (nejlépe při vaření míchat metličkou, aby se důkladně rozpustil), přidáme mandlové mléko, kakao, sirup a agar a opět rozmixujeme, nalijeme do pohárků a ozdobíme jahodami. Agar tuhne chladnutím, dezert je nejlépe dát vychladit do lednice. Případně konzumovat po vychladnutí.
Dospělí si případně více dosladí či přidají vanilku.
Poznámka
Počet porcí: 2
Čas přípravy: 30 minut
Pokud by se stalo, že bude dezert řidší i po vychladnutí, přidejte chia semínka.
Rostlinné mléko si můžete připravit doma více zde: rostlinná mléka
Agar – mořská řasa agar slouží jako přírodní zahušťovadlo. Tento želírovací pomocník obsahuje vysoké množství minerálních látek. Toto zahušťovadlo mohou využít i celiatici a lidé s přecitlivělostí na laktózu či BKM. Více zde: agar
O účincích a prospěšnosti chia semínek se dočtete zde: chia