Kakaový agar dezert s mandlovým mlékem, datlovým sirupem, ozdobeno jahodami

 

 Ingredience

  • 1 tyčinka agaru country life
  • 1,5 lžíce kakaa lifefood vegan
  • 300ml mandlového mléka Provamel
  • voda dle potřeby
  • datlový sirup dle chuti
  • jahody na ozdobení

Příprava

Další naší oblíbenou variací je agar s kakaem a mandlovým mlékem. Venku není zrovna hezky, zataženo, poprchává, tak proč toho nevyužít a udělat si nějakou zdravou dobrotu.

Na 15 minut si namočíme agarovou tyčinku do mističky s vodou. Vodu i s tyčinkou přelijeme do hrnce a povaříme do rozpuštění. Vody dávám od oka přibližně 150-200ml, aby se agar nepřichytával při vaření. Když je agarová tyčinka rozpuštěná (nejlépe při vaření míchat metličkou, aby se důkladně rozpustil), přidáme mandlové mléko, kakao, sirup a agar a opět rozmixujeme, nalijeme do pohárků a ozdobíme jahodami. Agar tuhne chladnutím, dezert je nejlépe dát vychladit do lednice. Případně konzumovat po vychladnutí.

Dospělí si případně více dosladí či přidají vanilku.

Poznámka

 

Počet porcí: 2

Čas přípravy: 30 minut

Pokud by se stalo, že bude dezert řidší i po vychladnutí, přidejte chia semínka.

 

Rostlinné mléko si můžete připravit doma více zde:  rostlinná mléka

Agar – mořská řasa agar slouží jako přírodní zahušťovadlo. Tento želírovací pomocník obsahuje vysoké množství minerálních látek. Toto zahušťovadlo mohou využít i celiatici a lidé s přecitlivělostí na laktózu či BKM. Více zde: agar

O účincích a prospěšnosti chia semínek se dočtete zde: chia