Ingredience
- 15 kuliček růžičkové kapusty
- 120g pórku
- 50g petržele
- 60g polníčku
- 1/2 batátu
- hrst jemných pohankových vloček
- řasa kombu – velikost poštovní známky
- 1,5 litru vody
- sůl dle chuti
Příprava
Když jsem byla na nákupu v Bille, neunikl mé pozornosti polníček, který jsem si oblíbila. V tomto počasí je přímo ideální, díky vysokému obsahu vitamínu C podpoří imunitu, dále je zdrojem vitamínu E, B, provitamínu A, kyseliny listové, obsahuje spoustu hořčíku a železa. Pokud chceme polníček přidat do polévky, nevaříme jej, vitamín C by se znehodnotil.
Růžičkovou kapustu oloupeme, na středu nakrojíme, nakrájíme si na kostičky batát, petržel, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme řasu kombu a vaříme. Když je kapusta měkká přidáme pokrájený pórek, pohankové vločky, osolíme, krátce povaříme, odstavíme a za pár minut přihodíme polníček.
Poznámka
Počet porcí: 4
Čas přípravy: 45 minut
Více o řase kombu zde: kombu