Ledový jáhlový dezert se skořicí, višněmi a hruškou

 

 Ingredience

  • 60g jáhel
  • 200g višní
  • 1/2 lžičky skořice Grešík
  • 1 hruška
  • mandle na ozdobení

Příprava

Letos se urodilo velké množství višní, hodně jsme jich zamrazili a protože tatínek potřeboval místo v mrazáku na kousek vepřového tak jsme ze zásob trošku ukrojili.

Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody společně se skořicí 15-20min. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu.

Připravíme si ovoce. Já měla mražené – višně, necháme je povolit, přidáme nastrouhanou hrušku, vše společně s jáhly rozmixujeme. Na vrch přidáme pár mražených třešní a mandlí.

Poznámka

Počet porcí: 4

Čas přípravy: 45 minut

Zařadila jsem do kategorie od 1 roku, důvodem jsou mandle a skořice. Pokud vynecháte může být podáno mladším dětem. Jáhly.