Ingredience
- 60g jáhel
- 200g višní
- 1/2 lžičky skořice Grešík
- 1 hruška
- mandle na ozdobení
Příprava
Letos se urodilo velké množství višní, hodně jsme jich zamrazili a protože tatínek potřeboval místo v mrazáku na kousek vepřového tak jsme ze zásob trošku ukrojili.
Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody společně se skořicí 15-20min. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu.
Připravíme si ovoce. Já měla mražené – višně, necháme je povolit, přidáme nastrouhanou hrušku, vše společně s jáhly rozmixujeme. Na vrch přidáme pár mražených třešní a mandlí.
Poznámka
Počet porcí: 4
Čas přípravy: 45 minut
Zařadila jsem do kategorie od 1 roku, důvodem jsou mandle a skořice. Pokud vynecháte může být podáno mladším dětem. Jáhly.