Ingredience
- 80g amarantu
- 160g meruněk (mražených)
- 1 hruška
- 1 banán
- 50g meruňkového Šmakouna
- skořice dle chuti
- hroznové víno na ozdobení
- voda dle potřeby
Příprava
Meruňky mám stále v dostatečné zásobě a ochucené šmakouny mě začínají velmi bavit. Dnes jsem si pohrála a přidala meruňkového šmakouna do dezertu, náš malý šmakounek si moc pomlaskával.
Amarant propláchneme, zalijeme vodou, přidáme skořici, přivedeme k varu a stáhneme na mírný plamen, přiklopíme, vaříme za občasného míchání přibližně 20 minut, snažíme se vyvařit co nejvíce vody, amarant je zapotřebí hlídat, aby se nepřichytil. Když máme amarant uvařený, přidáme meruňky, já měla mražené, přidala jsem je nakonec, mírně prohřála, když už byl amarant odstavený z plotny. Po vychladnutí jsem přidala nastrouhanou hrušku, nakrájený banán a vše společně rozmixovala, naplnila do pohárků a ozdobila hroznovým vínem.
Tento dezert můžete připravit klidně s kulatozrnnou, rýží, jáhličkami, quinoou a zvolit různé chuťové variace ovoce a ochucených šmakounů.
Poznámka
Počet porcí: 3
Čas přípravy: 45 minut
Šmakoun se vyrábí originální, patentově chráněnou českou technologií, z čistého vaječného bílku jeho tepelnou úpravou bez chemických látek a konzervantů. Výrobní postup umožňuje obohacovat Šmakouna jak výživově hodnotnými látkami (vláknina, nenasycené mastné kyseliny) tak také různým kořením a tím dosáhnout různých příchutí s širokými možnostmi zapojení při přípravě jídel a pokrmů. Více o produktu Šmakoun naleznete zde: http://www.smakoun.eu/
Více o amarantu se dočtete zde: amarant
Na skořici jsem zapomněla, přesto jsme si moc pochutnali. část zůstala na druhý den, ale nejlepší je dezert čerstvý.
Dobrý den paní Jano, to mě velmi těší a samozřejmě souhlasím, čerstvé je vždy nejlepší 🙂