Ovocný amarantový dezert s mandlovo-kokosovo-skořicovo-vanilkovým krémem

Ingredience

  • 150g amarantových vloček
  • 4-5 hrstí borůvek
  • 1 jablko
  • 1 hruška
  • skořice dle chuti
  • voda dle potřeby

mandlovo-kokosovo-skořicovo-vanilkovým krémem

  • 60g loupaných mandlí
  • rýžovo-kokosové mléko Provamel dle potřeby
  • skořice dle chuti
  • javorový sirup dle chuti
  • mletá vanilka dle chuti

případně lze vyšlehat 24 hodin zachlazené kokosové mléko v plechu, dochutit skořicí, javorovým sirupem a vanilkou

Příprava

Snídaně je základem dne a já ji nerada odbývám. Dnes jsme posnídali společně tento dezert a musím říct, že luxusní pošušňáníčko, amarant je díky své výraznosti odsouván do pozadí, ale zde je to tedy MŇAMKA. Jsem strašně ráda, že malému tak strašně moc chutná, toto je jedna z jeho nejoblíbenějších kombinací, kterou většinou nestíhám nafotit. Já amarant nemusím, ale tento dezert tedy fakt můžu.

Amarantové vločky zalijeme lehce vodou, přidáme nastrouhané jablko, hrušku a krátce povaříme, nakonec přidáme borůvky, skořici, zredukujeme na požadovanou konzistenci. Rozmixujeme s pomocí tyčového mixéru dohladka a přiklopíme poklicí. Den předem ve vodě namočené mandle přecedíme, rozmixujeme s pomocí tyčového mixéru společně s rýžovo-kokosovým mlékem, javorovým sirupem, skořicí a vanilkou, rostlinné mléko přidáváme pomalu, nejlépe nakonec, aby nedošlo k přílišnému naředění.

A nyní již jen stačí nandat vzniklou ovocnou kaši/dezert do pohárů a ozdobit vzniklým světlým krémem.

Přeji dobrou chuť.

 

Poznámka

Počet porcí: 2

Čas přípravy: 15 minut

Pokud chcete vědět více o amarantu, dočtete se o něm zde: amarant