Ingredience
- 150g amarantových vloček
- 4-5 hrstí borůvek
- 1 jablko
- 1 hruška
- skořice dle chuti
- voda dle potřeby
mandlovo-kokosovo-skořicovo-vanilkovým krémem
- 60g loupaných mandlí
- rýžovo-kokosové mléko Provamel dle potřeby
- skořice dle chuti
- javorový sirup dle chuti
- mletá vanilka dle chuti
případně lze vyšlehat 24 hodin zachlazené kokosové mléko v plechu, dochutit skořicí, javorovým sirupem a vanilkou
Příprava
Snídaně je základem dne a já ji nerada odbývám. Dnes jsme posnídali společně tento dezert a musím říct, že luxusní pošušňáníčko, amarant je díky své výraznosti odsouván do pozadí, ale zde je to tedy MŇAMKA. Jsem strašně ráda, že malému tak strašně moc chutná, toto je jedna z jeho nejoblíbenějších kombinací, kterou většinou nestíhám nafotit. Já amarant nemusím, ale tento dezert tedy fakt můžu.
Amarantové vločky zalijeme lehce vodou, přidáme nastrouhané jablko, hrušku a krátce povaříme, nakonec přidáme borůvky, skořici, zredukujeme na požadovanou konzistenci. Rozmixujeme s pomocí tyčového mixéru dohladka a přiklopíme poklicí. Den předem ve vodě namočené mandle přecedíme, rozmixujeme s pomocí tyčového mixéru společně s rýžovo-kokosovým mlékem, javorovým sirupem, skořicí a vanilkou, rostlinné mléko přidáváme pomalu, nejlépe nakonec, aby nedošlo k přílišnému naředění.
A nyní již jen stačí nandat vzniklou ovocnou kaši/dezert do pohárů a ozdobit vzniklým světlým krémem.
Přeji dobrou chuť.
Poznámka
Počet porcí: 2
Čas přípravy: 15 minut
Pokud chcete vědět více o amarantu, dočtete se o něm zde: amarant