Ingredience
- 150g pohankové mouky
- 170g bio banánového pyré
- 40g Českého Ghíčka bio
- 250ml mandlového mléka
- 1 lžička prášku do pečiva
- 70g lískových oříšku
- 2 lžíce Vivani hot chocolate
Příprava
Můj malý synovec zítra slaví svoje první narozeny. Řekla jsem si, že něco upeču, aby mohl hodovat i náš Tomášek. Jelikož musím fakt zabodovat, rozhodla jsem se pro Brumíky s lískovými oříšky a kvalitními kousky čokolády. Jelikož synovec ještě oříšky a čokoládu neměl, musela jsem udělat variace dvě.
Rozmixujeme si tyčovým mixérem banány, které následně vyšleháme s Českým Ghí. Postupně přidáváme prosetou mouku, společně s práškem do pečiva a 150ml mandlového mléka, pořádně vyšleháme.
Nalijeme si těsto do formiček na Brumíky. Banánové jsem udělala dva.
Po té jsem přidala do zbylého těsta lískové ořechy, Vivani hot chocolate. Jelikož těsto zhoustlo, musela jsem ještě dalších 100ml mandlového mléka přidat, vyšlehala jsem a naplnila formičky. Naplněné formičky vložíme do rozehřáté trouby a pečeme na 180°C přibližně 30 minut, vyzkoušíme špejlí. Silikonovou formu na Brumíky mam pouze jednu a těsta bylo víc. Nechtělo se mi čekat a včera jsem koupila novou silikonovou formu. Udělala jsem tedy ještě sněhuláčky, které syn miluje.
Silikonové formičky na Brumíky jsem zakoupila v prodejně Orion. Sněhuláčci jsou součástí sady, kterou jsem zakoupila ve výprodeji v dm drogérii.
Poznámka
Počet porcí: 8
Čas přípravy: 45 minut
České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. http://ceskeghicko.cz/kontakt/
Pokud by jste si chtěli připravit rostlinné mléko doma zde je odkaz: rostlinné mléko
Pokud neseženete mnou zmíněnou čokoládu na posypání nahraďte ji jinou kvalitní čokoládou např. Lifefood 80%.
Mohu se prosím zeptat jakou konzistenci mají mít po upečení uvnitř? Jsem odkázána nově péct bez vajec a prostě nějak nevím.. O tom, že by těsto nemělo lepit se opravdu mluvit nedá, i když peču déle, vždy je těsto uvnitř mazlave a lepive…
Hezký den, vláčnější těsto je, ale syrové být nesmí, recept mám několikrát vyzkoušený, nedělala jste v surovinách změny?