Ingredience
- České Ghíčko dle potřeby
- 150g pórku
- 150g mrkve
- 140g bílé ředkve
- 60g polníčku
- 90g petržele
- 80g očištěné cukety
- majoránka
- mořská sůl
- 1,5 litru vody
Příprava
Dnes ráno se mi nechtělo nic dělat, poklidila jsem, posnídala a přemýšlela nad polévkou, kde bych zužitkovala zbytek polníčku. Venku začalo akorát svítit sluníčko, které mně hned zvedlo náladu a vzpomněla jsem si, že mám načatou cuketu a v hojné zásobě pórek. Po otevření lednice na mě vykoukla mrkvička, bílá ředkev a polévka byla na světě, zbývalo ji už jen uvařit.
Na Ghíčku si orestujeme pórek, přidáme pokrájenou mrkev, petržel, ředkev, cuketu, krátce prohřejeme a zalijeme vodou, osolíme, přidáme majoránku. Vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká přidáme polníček, který jsem již pouze vmíchala bez vaření.
Poznámka
Pro děti od 1 roku