Ingredience
- České Ghíčko dle potřeby
- 350g mraženého hrášku Bonduelle
- 150h pórku
- 150g květáku bez košťálu
- 1/4 batátu
- mořská sůl
- mletý kmín
- 1 litr vody
Příprava
Ráno jsem přemýšlela, jakou polévku dnes uvařím. Po důkladném rozboru mrazáku na mě vykoukl sáček mraženého hrášku, syn miluje hrachovou polévku. Nebylo dlouho o čem přemýšlet. Otázkou bylo čím ji zahustit a přirozeně osladit, sáhla jsem po načatém batátu a květáku, polévka byla na světě a je výborná.
Na Ghí orestujeme pokrájený pórek. Přidáme hrášek, květák, pokrájený batát, orestujeme a zalijeme vodou, osolíme, přidáme kmín a vaříme do změknutí. Když je zelenina měkká, vše společně rozmixujeme.
Poznámka
Počet porcí: 4
Čas přípravy: 30 minut
Pro děti od 1 roku
Pokrm vhodný pro: vegetariány, bez BKM, lepku, vajec.
České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. http://ceskeghicko.cz/kontakt/