Ingredience
- České Ghíčko dle potřeby
- 1 bílá cibule
- 4 mrkve
- 1/4 pórku
- 1 petržel
- 30g celeru
- 1 lžička nastrouhaného zázvoru
- 1 lžíce hrašky na zahuštění
- mořská sůl
- 1,5 litru vody
Příprava
Bohužel ani nám se nevyhnula chřipka, zatím trápí jen mě, ale aby neknokautovala i další členy domácnosti snažím se všemi silami podpořit jejich imunitu. Dnes v hlavní roli zeleninka a zázvor.
Na Českém Ghíčku orestujeme cibulku, přidáme pokrájenou zeleninu, část pórku a krátce prohřejeme a zalijeme vodou, osolíme, přidáme hrašku. Vaříme do změknutí zeleniny a ke konci přidáme zbylý pórek, krátce prohřejeme, stáhneme z plotny a přidáme nastrouhaný zázvor.
Hraška umožňuje zdravé zahušťování polévek, omáček, šťáv a gulášů. Není nutné připravovat jíšku, stačí hrašku smíchat s vodou a 20 minut povařit obdobně jako jíšku. Jedna polévková lžíce hrašky 30g zahustí 1,5 litru vody.
Poznámka
Pro děti od 1 roku