Kuskusové rizoto z kuřátka pečeném na Českém Ghíčku

 

 Ingredience

  • 100g pečeného kuřete
  • 20g kuskusu (pro bezlepkovou dietu lze použít kukuřičný kuskus či zvolit jinou přílohu – rýži, jáhly…)
  • 1 mrkev
  • hrst kukuřice
  • hrst hrášku
  • pórek na ozdobení
  • voda dle potřeby

Příprava

Když nám zbylo kuřátko pečené na Českém Ghíčku tak jsme ho zužitkovali do rizota, prostě jak si ušetřit čas a šmáknout si.

Kuskus zalijeme uvařenou vodou a přiklopíme. 
Zeleninu si uvaříme v páře, smícháme s kuskusem a masem, které jsme obrali z kuřete, přidáme výpek z kuřete, zamícháme, servírujeme. Ozdobíme pórkem.

Poznámky

Počet procí: 2

Čas přípravy: 15 minut
České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce.http://ceskeghicko.cz/kontakt/

Kuře jsem připravila takto: http://navlnechuti.cz/kuratko-pecene-na-ceskem-ghicku-s-bramborem-a-zeleninou/