Domácí Ghítelové müsli s ořechy

 

 Ingredience

  • 2 lžíce Ghítely
  • 300g pohankových vloček
  • 200g Studentské směsi ořechů – Viva vital Studenten Futter
  • 80g čokolády Liebhart S Amore Bio – hořká čokolda 99% kakaa Bio
  • 2 lžíce medu
  • 3 lžíce kokosového oleje bez vůně Purity Vision Bio

Příprava

Blíží se Valentýn, máte už dáreček? Ne? A co tak si vyrobit domácí müsli s Ghítelou?

Čokoládu a kokosový olej si rozpustíme. Jednotlivé suroviny smícháme, směs dáme na plech s pečícím papírem a zapékáme při 180°C přibližně 15-20 minut. Po vychladnutí uskladňujeme ve skleněných dózách. Podáváme například s kokosovým mlékem.

 

Poznámka

Čas přípravy: 30 minut

Z uvedeného množství připravíte cca 600 g domácího müsli. Studentská směs ořechů: 40% rozinek, 20% lískových oříšků, 15% vlašských ořechů, 10% loupaných mandlí, 10% para ořechů, 5% kešů oříšků. Za inspiraci děkuji Ivaně Mařákové.

Ghítela je luxusní alternativa oblíbené pomazánky. Složení: arašídové máslo, ghí, kakao, med, vanilka vše v BIO kvalitě.

P1110436