Kuřecí masíčko na kmíně, zapečené s kedlubnou, kapustou, cibulí a nakládanými okurkami s rýží basmati

Ingredience

  • České Ghíčko dle potřeby
  • 200g kuřecích prsních řízků
  • 100g růžičkové kapusty
  • 1 velká kedlubna
  • 1 cibule
  • mletý kmín
  • 1,5 polévkové lžíce tapiokového škrobu
  • voda
  • sůl
  • okurky ve sladkokyselém nálevu dle chuti
  • basmati rýže dle potřeby

Příprava

Ráno jsem otevřela lednici a koukala na mě kedlubna a kapusta. Původně jsem myslela na polévku, ale když jsem koukla o polici výš a viděla domácí nakládané okurky, tak mě přepadla chuť tyto ingredience zkombinovat, nejdřív to vypadalo, že sním většinu okurek a nic na finální dochucení nezbude, ale naštěstí jich máme v zásobě dost, musím říct, že se mi tato kombinace fakt podařila.

Začala jsem tím, že jsem si očistila růžičkovou kapustu, kterou jsem rozkrájela na poloviny a uvařila v páře. Mezitím jsem si oloupala a najemno nastrouhala kedlubnu, nakrájela najemno cibuli a dala do skleněné zapékací mísy. Na Ghí jsem si zatáhla kuřecí maso, osolila, přidala kmín a přendala do zapékací mísy společně s uvařenou kapustou, přidala kmín, podlila vodou, přidala tapioka škrob, vše společně zamíchala, přiklopila a dala zapéct do rozehřáté trouby na 180-200°C. Nakonec jsem odklopila, přidala najemno nastrouhanou okurku, zamíchala, dosolila 
a dala krátce bez přiklopení zapéct.

Podáváme společně s basmati rýží či vámi oblíbenou přílohou.

Poznámka

Počet porcí: 3

Čas přípravy: 45 minut

 

Tapiokový škrob je bezlepkový, zdravější alternativou pro zahušťování pokrmů.