Ingredience
- České Ghíčko bio
- 1 malý květák
- 1 malý pórek – bílá část
- 1/2 petržele
- 1-2 vejce
- 1 brambora
- mandlové mléko Provamel na zjemnění dle chuti 1/4 litru
- sůl dle chuti
- kmín mletý dle potřeby
- voda dle potřeby – 1 litr
Příprava
Potřebovala jsem rychlou polévku a zároveň propašovat vajíčka, která našemu mladému pánovi samotná nějak nejedou, polévky jsou na toto ideální, dá se tam schovat vše co potřebujeme a nikdo nic nepitvá. Květákovou polévku dělám často v různých variacích, chtělo to zase trošku změnu v chuti a přidáním vajíčka jsem toho docílila.
Vznikla tak velmi snadný, chutná a výživná polévka.
Pokrájíme si pórek, který orestujeme na ghí, přidáme na růžičky rozebraný květák, pokrájenou petržel, vše prohřejeme a zalijeme vodou, osolíme a přidáme mletý kmín, pokrájenou bramboru, vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, rozmixujeme, přilijeme mandlové mléko, dle potřeby případně dosolíme a přidáme rozkvrdlané vajíčko a již jen krátce povaříme.
Přeji dobrou chuť.
Poznámka
Počet porcí: 6 porcí
Čas přípravy: 45 minut