Květáková polévka s pórkem, petrželí, kmínem a vajíčkem

Ingredience

  • České Ghíčko bio
  • 1 malý květák
  • 1 malý pórek – bílá část
  • 1/2 petržele
  • 1-2 vejce
  • 1 brambora
  • mandlové mléko Provamel na zjemnění dle chuti 1/4 litru
  • sůl dle chuti
  • kmín mletý dle potřeby
  • voda dle potřeby – 1 litr

Příprava

Potřebovala jsem rychlou polévku a zároveň propašovat vajíčka, která našemu mladému pánovi samotná nějak nejedou, polévky jsou na toto ideální, dá se tam schovat vše co potřebujeme a nikdo nic nepitvá. Květákovou polévku dělám často v různých variacích, chtělo to zase trošku změnu v chuti a přidáním vajíčka jsem toho docílila.

Vznikla tak velmi snadný, chutná a výživná polévka.

Pokrájíme si pórek, který orestujeme na ghí, přidáme na růžičky rozebraný květák, pokrájenou petržel, vše prohřejeme a zalijeme vodou, osolíme a přidáme mletý kmín, pokrájenou bramboru, vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, rozmixujeme, přilijeme mandlové mléko, dle potřeby případně dosolíme a přidáme rozkvrdlané vajíčko a již jen krátce povaříme.

 

Přeji dobrou chuť.

Poznámka

Počet porcí: 6 porcí

Čas přípravy: 45 minut