Ledový jáhlový dezert s jablíčkem, borůvkami a červeným rybízem

 

 Ingredience

  • 130g vařených jáhel
  • 70g borůvek
  • 1 jablko
  • hrst červeného rybízu
  • červený rybíz a borůvky na ozdobení
  • limetka na ozdobení

Příprava

Už se těším na letní sezónu, voňavé čerstvé ovoce, které si můžete utrhnout a vychutnat čerstvé. Na to si ještě chvíli budeme muset počkat, ale jelikož mám stále dostatečnou zásobu mraženého ovoce, je třeba tuto zásobu zredukovat. A myslím, že se mi to povedlo dokonale MŇAM!

Uvařené jáhly smícháme společně s borůvkami, rybízem a nastrouhaným jablíčkem. Naplníme do pohárů, ozdobíme mixem borůvek a rybízu. Menším dětem rozmixujeme. Kdo má potřebu, dosladí.

Poznámka

Počet porcí: 2

Čas přípravy:  20 minut

Jáhly připravíme jednoduše, propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody a vaříme 15-20 minut. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu a přidáme libovolné ovoce.