Mandlový vanilkový dezert s borůvkami

Ingredience

  • 100g loupaných mandlí
  • javorový sirup dle chuti
  • rýžovo-kokosové mléko dle konzistence či jiné rostlinné (přibližně 200 ml)
  • 1/2 vanilkového lusku – vanilka z něj
  • 2-3 hrsti borůvek
  • 1 jablko

 

Příprava

 

Potřebovala jsem snadnou a rychlou svačinu, která by byla zároveň chutná a výživná. Dezerty mě baví a jejich možnosti kombinací také.

Jeden velmi rychlý dezert, který může mít řadu ovocných kombinací, zrovna tak lze mandle vyměnit za kešu ořechy, fantazii se meze nekladou.

 

Mandle zalijeme rostlinným mlékem, necháme je 15-20 minut namočené. Následně je rozmixujeme dohladka, na máčení postačí 100ml rostlinného mléka (já máčím ve vysoké sklenici), budeme přidávat javorový sirup, který rovněž konzistenci naředí, vyšleháme mandle dohladka, přidáme vanilku a dle požadované konzistence naředíme rostlinným mlékem.

Borůvky jsem si nechala povolit a následně vyšlehala s jablkem, které borůvky zahustí, dle chuti můžeme případně přisladit.

Máme hotovo, nyní již jen nalijeme světlou část krému do poháru a na něj ovocnou.

 

Přeji příjemné mlsání.

 

Poznámka

Počet porcí: 2-3 porce

Čas přípravy: 20 minut

 

P1200857