Rýžový dezert s rýžovo-kokosovým mlékem s borůvkovo malinovým županem

 

 Ingredience

  • 50g mléčné rýže Bio-nebio
  • 100-150g rýžovo-kokosového mléka Provamel
  • 1-2 lžíce datlový sirup Country Life
  • mražené borůvky na ozdobu
  • maliny na ozdobu

Příprava

Znáte to, když se vrátíte od zubaře a nemůžete pořádně nic jíst? No tak tento recept je nejen chutný, ale i vhodný. V lednici jsem objevila rýžovo-kokosové mléko, mražené borůvky v mrazáku přišly na chlazení přímo vhod a čerstvé maliny jako bolestné tak ty jsem si teda rozhodně zasloužila.

Kulatozrnnou rýži propláchneme, dáme vařit.
Po uvaření propláchneme ve studené vodě, zbaví se lepkavosti a rozmixujeme s rostlinným mlékem a datlovým sirupem. Naplníme do skleničky, ozdobíme borůvkami a malinami.

Pokud byste si chtěli přilepšit, což já v tu chvíli nemohla, přidejte si navíc do směsi před zdobením Malibu kokosový rum.

Poznámka

Počet porcí: 1

Čas přípravy: 45 minut

výroba rostlinného mléka