Krůtí karbanátky s dýní, zahuštěné basmati rýží a teff moukou

 

 Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • olivový olej na pokapání karbanátků
  • 1/2 velké cibule
  • 200g krůtího masa
  • 2 lžíce vařené rýže basmati
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce v páře vařené dýně Hokaido
  • majoránka dle chuti
  • 3-4 lžíce teff mouky světlé
  • himalájská růžová sůl dle chuti

Příprava

Náš malý otesánek má neustálou potřebu něco jíst. Abychom nedopadli jako v pohádce, upekla jsem mu do tlapky krůtí karbanátky.

Krůtí maso nameleme společně s cibulí, přidáme prolisovaný česnek, majoránku, uvařenou dýni, basmati rýži, 1 lžíci olivového oleje, osolíme, zamícháme a zahustíme teff moukou.
Rozehřejeme si troubu na 180°C, dáme si na plech pečící papír, uděláme placky, které pokapeme olivovým olejem, pečeme 30 minut.

Poznámka

Počet porcí: 5

Čas přípravy: 45 minut

Pokud neznáte Teff dočtete se o něm zde: teff