Pohankové palačinky s kokosovou smetanou a rozvarem z malin

 

 Ingredience

  • 2 vejce
  • 30g datlového sirupu
  • 100g pohankové mouky
  • 150ml mandlového mléka Provamel
  • špetka soli
  • 1 kokosová smetana Soyatoo
  • mandarinky na ozdobení
  • 3 vaničky malin na náplň
  • voda dle potřeby
  • Vivani hot chocolate-raw vegan na posypání

Příprava

Jednou za čas si strašně ráda pochutnám na palačinkách a bylo pro mě výzvou pokořit bezlepkové a bezmléčné těsto. Konečně se povedlo a je to mňamka.

Metličkou si vyšleháme žloutky s bílky, přidáme datlový sirup, vyšleháme. Přidáme špetku soli, prosetou pohankovou mouku, vyšleháme a postupně přiléváme mandlové mléko, vyšleháme a necháme chvíli odpočinout. Těsto jsem měla hustější. Mezitím si rozvaříme maliny, které si lehce podlijeme vodou, než pustí šťávu a vyšleháme kokosovou smetanu. Do rozvaru z malin jsem cukr nepřidávala. Nalijeme těsto na palačinky na rozehřátou pánev, opečeme. Nepospícháme a zbytečně nenadzvedáváme. Těsto by se mohlo potrhat. Opečené palačinky necháme chvíli zchladnout. Potřeme kokosovou smetanou, přidáme rozvar z malin, zatočíme, ozdobíme smetanou, mandarinkami a posypeme Vivani hot chocolate.
Palačinky jsem pekla nasucho.

Poznámka

Počet porcí: 3

Čas přípravy: 20 minut

Rostlinné mléko si můžete připravit doma: rostlinné mléko

Smetana Soyatoo je rostlinná alternativa smetany ke šlehání smetana. Na stejném odkau najdete výrobu domácího mléka, které si můžete připravit doma.

Pokud neseženete mnou zmíněnou čokoládu na posypání nahraďte ji jinou kvalitní čokoládou např. Lifefood 80%.