Kešu dezert s jahodovou pěnou

 

 Ingredience

  • 100g kešu-pražené, nesolené
  • 60ml mandlového mléka na namočení kešu
  • pár kapek citronové šťávy (nebo limetky)
  • 3 lžičky vanilkového cukru
  • jahody dle potřeby

 Příprava

Kešu mam moc ráda, a když jsem pročítala recepty na rawmania zaujal mě jeden z receptů, kterým jsem se inspirovala. Řekla jsem si, že když chutná jako smetanový jogurt tak jahůdky by se šikly. Mražených jahod máme ze zahrádky plný mrazák, takže hurá na věc.

Kešu ořechy zalijeme mandlovým mlékem a necháme přes noc v lednici. Já zakrývám alobalem.
Namočené kešu ořechy rozmixujeme, přidáme mandlové mléko. Já dala 60ml, záleží, jak chceme dezert hustý. Přidáme pár kapek šťávy z citrónu nebo limetky, domácí vanilkový cukr (pokud nemáte tak trochu vanilky a vámi zvolené sladidlo), rozmixujeme. Naplníme do pohárů a ozdobíme rozvarem z jahod. Jahody jsem jen krátce prohřála a vyšlehala do pěny. Čerstvé jsem bohužel neměla.

Domácí vanilkový cukr uděláme snadno. Stačí zasypat prázdné vanilkové lusky třtinovým cukrem a uzavřít do dózy.

Poznámka

Počet porcí: 2

Čas přípravy: 20 minut

mandlové mléko si můžete připravit i doma více zde: výroba rostlinného mléka

Inspirovala jsem se na webu http://rawmania.cz.

P1100824