Dýňový dezert s amarantem, hruškou, skořicí, datlemi a hřebíčkem

 

 Ingredience

  • 30g amarantu
  • 250g máslové dýně
  • 3 datle
  • špetka skořice Grešík
  • 1-2ks hřebíčku
  • 2 hrušky
  • 2 kolečka čerstvého ananasu
  • 1 lžíce Vivani hot chocolate vegan – strouhaná čokoláda

Příprava

Zahradnické schopnosti našeho dědečka jsou ohromné. Máme stále velké zásoby dýně za které jsem velmi šťastná. Dýně načatá takže výzva ke zpracování a tak vznikl tento dezert.

Amarant propláchneme, dáme vařit společně s pokrájenými datlemi, skořicí. Po 10 minutách přidáme pokrájenou dýni, hřebíček a vaříme do změknutí. Vyjmeme hřebíček, přidáme nastrouhané hrušky, odstavíme.

Dle potřeby doléváme vodu tak, aby se směs nepřipalovala, zároveň je třeba hodně míchat. Pokud by bylo vody moc, byla by směs hodně řídká.

Dobré chutnání!

Poznámka

Počet porcí: 2

Čas přípravy: 20 minut

Amarant