Hovězí vývar s kořenovou zeleninou, pórkem a pažitkou

Ingredience

  • 0,5 litru hovězího vývaru
  • 3 menší mrkve
  • 1/2 petržele
  • 1/4 pórku
  • pažitka dle potřeby
  • voda dle potřeby

 

 

Příprava

Jelikož mi zbyl hovězí vývar z omáčky, tak musel být zužitkován a jak jinak než do základu polévky. V lednici jsem měla nádherný čerstvý pórek a na zahrádce už mi začala růst pažitka takže volba byla jasná, popadla jsem ještě mrkvičku a dala se do práce.

 

Hovězí vývar jsem mírně naředila, přibližně 100-150ml vody. Do hovězího vývaru, který se již vařil jsem přidala nahrubo nastrouhanou zeleninu – mrkev, petržel a pokrájený pórek, povařila do změknutí zeleniny a nakonec jsem přidala již bez vaření pažitku.

Poznámka

Počet porcí: 3

Čas přípravy: 30 minut

 

Vývar byl připraven z hovězího masa, mrkve, petržele, celeru, nového koření, bobkového listu a soli.