Dýňová omáčka s petrželkou, batátem, majoránkou a kuskusem

Ingredience

  • České Ghíčko Bio
  • 120g batáty
  • 1/2 petržele
  • 1/2 cibule
  • 200g dýně
  • sůl dle chuti
  • majoránka dle chuti
  • kuskus dle potřeby (pro bezlepkovou dietu zvolíme kukuřičný kuskus nebo jinou přílohu – rýže, jáhly…)
  • voda dle potřeby

Příprava

Neustále se potýkáme s bolestmi zoubků takže když chci mít jistotou, že syn bude jíst připravím omáčku a tato měla velký úspěch.

Na Ghí orestujeme pokrájenou cibuli společně s ostatní zeleninou, mrkví, batátem, petrželí a dýní, zalijeme vodou, osolíme a přidáme majoránku, vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec omáčku rozmixujeme, podáváme s kuskusem, který zalijeme horkou vodou a přiklopíme.

Poznámka

Počet porcí: 3

Čas přípravy: 30 minut

České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. http://ceskeghicko.cz/kontakt/