Jáhlová pikantní směs s žampiony a zeleninou

Ingredience

  • českého ghíčko bio dle potřeby
  • 100g Šmakouna Mexico
  • 1/2 červené papriky
  • 1 jarní cibule
  • 1 bílá cibule
  • 1 malá cuketa
  • 4-5 žampionů
  • 60g jáhel
  • pórek dle chuti
  • sojová omáčka Tamari dle chuti
  • sůl dle chuti

nakládané cibulky či jiná sladkokyselá nakládaná zelnina – papričky, okurky

 

Příprava

Dostala jsem chuť na něco lehkého, zároveň pikantního a rychlého. Jáhly mám moc ráda, klidně můžeme připravit v kombinaci s kuskusem. Když je velmi málo času, oběd je hotový raz dva. Celé dopoledne jsme si hráli a uklízeli, pro syna jsem měla již vařeno a pro sebe s manželem jsem udělala tuto rychlovku.

 

Jáhly propláchneme, spaříme vroucí vodou, povaříme15 minut, hlídáme aby se nerozvařily.

Připravíme si základ zeleniny, oloupeme, omyjeme, očistíme, pokrájíme jarní cibuli, bílou cibuli, červenou papriku, malou cuketu. Žampiony oloupeme a pokrájíme na plátky či kostky, najemno nastrouháme Šmakouna Mexico.

Na Ghí orestujeme pokrájené cibule, jakmile začne lehounce růžovět přidáme pokrájenou cuketu, žampiony, orestujeme, lehce podlijeme vodou, aby se nám případně směs nepřichytila, přidáme sojovou omáčku, já dala přibližně 100ml, podusíme. Nakonec přidáme uvařené, scezené jáhly, pokrájenou červenou papriku a pórek, vše společně zamícháme, dle vlastní chuti můžeme dosolit. Podáváme s nakládanou zeleninou, my milujeme cibulky ve sladkokyselém nálevu, a tak jsme si je k této směsi dopřáli.

Přeji dobrou chuť.

Poznámka

Počet porcí: 3-4

Čas přípravy: 20 minut

 

 

Šmakoun se vyrábí originální, patentově chráněnou českou technologií, z čistého vaječného bílku jeho tepelnou úpravou bez chemických látek a konzervantů. Výrobní postup umožňuje obohacovat Šmakouna jak výživově hodnotnými látkami (vláknina, nenasycené mastné kyseliny) tak také různým kořením a tím dosáhnout různých příchutí s širokými možnostmi zapojení při přípravě jídel a pokrmů. Více o produktu Šmakoun naleznete zde: http://www.smakoun.eu/

 

České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio: Palmový olej *, kokosový olej *, řepkový olej *, voda, mrkvová šťáva koncentrát *, emulgátor slunečnicový lecithin, citronová šťáva koncentrát *, za studena lisovaný citronový olej * KONTROLUJTE SI A HLÍDEJTE SLOŽENÍ Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. http://ceskeghicko.cz/kontakt/