Zapečené těstoviny se směsí hub, šmakounem a vajíčky

Ingredience

  • České ghíčko bio dle potřeby
  • 1/2 sáčku těstovin (rovněž lze použít těstoviny bez lepku)
  • 3 -4 hrsti sušené směsi hub, případně zamražené směsi
  • 3-4 vejce
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • sůl dle chuti
  • 100g Šmakouna s hlívou ústřičnou
  • voda dle potřeby

 

Příprava

Milujeme houby, moc rádi na ně chodíme, relaxujeme v lese na společných procházkách, během sezóny si je nasušíme, případně vysmažíme a zamrazíme. Tato verze úpravy mě velmi baví je to snadný a rychlý oběd, ale musím přiznat, že čerstvé a mražené jsou nejlepší, pokud se použijí sušené je dobré je předem na několik hodin namočit.

 

Příprava je velmi snadná, uvaříme si těstoviny, na pánvi s ghí a s trochou vody prohřejeme směs hub, do které přidáme mletý kmín a osolíme. Připravíme si zapékací mísu, do které nasypeme uvařené, scezené těstoviny, přidáme prohřátou směs hub, rozkvrdlaná vajíčka a najemno nastrouhaného Šmakouna, osolíme, zamícháme, přiklopíme a zapečeme na 180°C přibližně 15 minut, pokud chceme těstoviny lehce křupavé, krátce zapečeme bez přiklopení.

Zapečenou směs podáváme s nakládanou zeleninou, například s nakládanými okurkami.

 

Přeji dobrou chuť.

 

Poznámka

Počet porcí: 4

Čas přípravy: 30 minut

 

Šmakoun se vyrábí originální, patentově chráněnou českou technologií, z čistého vaječného bílku jeho tepelnou úpravou bez chemických látek a konzervantů. Výrobní postup umožňuje obohacovat Šmakouna jak výživově hodnotnými látkami (vláknina, nenasycené mastné kyseliny) tak také různým kořením a tím dosáhnout různých příchutí s širokými možnostmi zapojení při přípravě jídel a pokrmů. Více o produktu Šmakoun naleznete zde: http://www.smakoun.eu/