Jáhlový dezert s Ghítelou a kokosem

 

 Ingredience

  • 2 lžíce Ghítely
  • 50g jáhel
  • 100ml mandlového mléka Provamel
  • hrst kokosu

Příprava

No myslím, že naše peněženka opět trošku zchudne. Nejen, že jsme si vypěstovali závislost na Českém Ghíčku, ale vypadá to na těžkou závislost na Ghítele. Je dražší než běžné dostupné produkty na trhu, ale stojí za to. Ghítelu lze konzumovat přímo, do smoothies, na palačinky, k přípravě cukroví a dortů…Ghítela je skvělý zdroj energie pro vaši duševní činnost, pro sportovce před tréninkem, dětem jako alternativa cukrovinek s cukrem a nevhodnými tuky. Trvanlivost je 3 měsíce od data výroby. Všechny suroviny jsou v bio kvalitě.

Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody na15-20min. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu. Přidáme mandlové mléko a hrst strouhaného kokosu a rozmixujeme. Naplníme pohár do poloviny, přidáme lžíci Ghítely a zase světlou směs jáhel a kokosu. Na vrch dáme opět lžíci Ghítely. Kdo by měl potřebu, může přisladit ještě medem, já už nesladila.

Poznámka

Počet porcí: 1

Čas přípravy: 20 minut

Ghítela je luxusní alternativa oblíbené pomazánky. Složení: arašídové máslo, ghí, kakao, med, vanilka vše v BIO kvalitě.

Rostlinné mléko si můžete připravit i doma více zde: rostlinná mléka

Jáhly jsou bohatým zdrojem železa a dalších cenných živin více o této obilovině naleznete zde: jáhly