Jáhlový dezert s kešu ořechy, jahodami a mandlovým mlékem

 

 Ingredience

  • 90g vařených jáhel
  • 30g kešu ořechů, pražených, nesolených
  • 150g jahod
  • 80ml mandlového mléka
  • datlový sirup dle chuti

Příprava

Tak a je to tady. Naše dítko si začíná diktovat, co si koupí a může za to krtek a medvědi. Dopoledne jsme si četli a na poslední stránce této knihy pro malé čtenáře je krteček krmící rybičku jahůdkami. Když jsme dorazili na nákup k tetě, nešlo přehlédnout luxusní jahody, které dovezli z Makra. Naše dítko začalo křičet na celý krám, mami krtek mňami, mňami. Sepnul ručičky a křičel psím, psím, to znamená prosím, jahody jsme si tedy odvezli a část z nich jsem použila právě k přípravě dezertu.

Uvařené jáhly, smícháme s rozemletými kešu ořechy, pokrájenými jahodami, rozmixujeme tyčovým mixérem a postupně přiléváme mandlové mléko. Vzniklý krém naplníme do pohárků a ozdobíme jahodami. Malým dětem není třeba doslazovat, jahůdky jsou sladké dost, přisladila jsem pouze sobě.

Poznámka

 

Počet porcí: 1

Čas přípravy: 15 minut

Tento dezert je výborný rovněž se šmakounem brusinky a goji po přidání již nemusíte doslazovat.

Rostlinné mléko si můžete připravit doma: rostlinné mléko