Jáhlový dezert s mandarinkami a kiwi

 

 Ingredience

  • 30g jáhel
  • 2 kiwi
  • 1 jablko
  • 1 hruška
  • 4 mandarinky – šťáva z nich
  • mandarinky na ozdobení

Příprava

Miluju kiwi a chuť ve spojení s mandarinkami, to je prostě exploze.

Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody na 15-20minut. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu. Po té přidáme nastrouhané jablíčko a hrušku, rozmixujeme společně se šťávou z mandarinek. Na dno skleničky dáme světlou směs, pak proložíme plátky kiwi a zase světlou směs. Ozdobíme plátky kiwi a mandarinkami.

Poznámka

Tento dezert byl připravován synovi, kterému nebyl ještě rok, nepovažuji za vhodn dětem přislazovat, bohatě postačí ovoce, pokud budete připravovat pro dospělé můžete přisladit např. rýžovým sirupem, datlovým atd. Pokud vynecháte kiwi a mandarinky můžete připravit dětem mladším 1 roku.

Počet porcí: 2

Čas pípravy: 30 minut

Pokud jáhly neznáte nebo chcete více informací, dočtete se o nich více zde: jáhly