Jáhlový dezert se švestkami, hruškou a skořicí

 

 Ingredience

  • 30g jáhel
  • 1 hruška
  • hrst švestek
  • skořice dle chuti

Příprava

Mlsná, mlsná a zároveň potřeba vymyslet nějakou svačinku nás zase přivedla k našim oblíbený jáhličkám, švestek bylo zrovna dost, babička opět dovezla a dozásobyla. Takže jsme si udělali mňamku.

Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody společně se skořicí 15-20min. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu. 
Po té přidáme nastrouhanou hrušku a švestky, které jsme si krátce nahřáli na pařáčku, společně pomixujeme. Pokud budeme připravovat pro dospělé můžeme přisladit například datlovým sirupem.

Poznámka

Počet porcí: 2

Čas přípravy: 20 minut

Pokud vynecháte skořici může být zařazeno na svačinky před prvním rokem. Pokud jáhly neznáte více o nich se dozvíte zde: jáhly