Kapr marinovaný 24 hodin na tymiánu, citrónu, kmínu a soli se zeleninkou

 

 Ingredience

  • olivový olej dle potřeby
  • 100g kapřího filetu – očištěný, stažený
  • mletý kmín špetka
  • tymián dle huti
  • 1 citron
  • himalájská sůl dle chuti
  • 1-2 mrkve
  • hrst zelených fazolek
  • hrst hrášku

Příprava

Než jsme měli Tomáška tak jsem ryby moc nejedla, až v těhotenství jsem jim přišla na chuť a zjistila, jak velkou chybu jsem dělala. Jak se říká, člověk nemůže hodnotit něco, co neochutnal. Kapříka nám přivezli babička s dědou, dostali jsme ho jako dárek k uzavření smlouvy s telefonním operátorem, dobrý benefit, který stál za to. Kapříka Tomášek sledoval ve vaničce 3 dny, pak jsme mu řekli, že ho pustíme dědovi do jezírka, kde děda domácí kapry má. Tomášek spokojeně chodí k jezírku a říká kapr. Babička, jelikož je už za ta léta vycvičený profesionál ve filetování kapříka, připravila a mně předala už jen ke zpracování. Kapra jsem jedla prvně v životě a moc jsem si pochutnala a o našem malém jedlíkovi nemluvě.

Očištěný a stažený filet osolíme, pokmínujeme, zalijeme šťávou z citrónu, přidáme tymián a uzavřeme do dózy a dáme do lednice marinovat 24 hodin.

Na páře si připravíme zeleninu – mrkev, hrášek, zelené fazolky.

Vyjmeme kapra z lednice a filet opečeme na olivovém oleji po obou stranách do zlatova.

Poznámka

Počet porcí: 1

Čas přípravy:30 minut