Kuřecí masíčko na pórku, kmíně se špenátem na cibulce, česneku s brokolicí a jako příloha kuskus

 

 Ingredience

  • České Ghíčko dle potřeby
  • 120g kuřecího masa
  • 30-40g pórku
  • 4-5 menších růžiček brokolice
  • 2 pláty mraženého listového špenátku Bonduelle
  • 1/2 bílé cibule
  • 1 stroužek česneku
  • sůl dle chuti
  • špetka mletého kmínu
  • 4-5 lžic kuskusu (můžeme nahradit bezlepkovými těstovinami, kukuřičným kuskusem, jáhličkami)
  • voda dle potřeby
  • bazalka na ozdobení

Příprava

Jelikož jsme si s tatínkem udělali tortilly, tak jsem musela našemu mlsáčkovi udělat také nějakou dobrotu. Jelikož se cpal, že se mu dělaly boule za ušima a nenechal se krmit a křičel sám, usoudili jsme, že mu moc chutnalo.

Brokolici opláchneme vodou a uvaříme v páře. Na Ghí orestujeme pórek, přidáme na kostičky pokrájené kuřecí maso, lehce osolíme, pokmínujeme, orestujeme a podlijeme vodou. Vaříme, dokud maso není měkké. Nezahušťovala jsem, nepřidala jsem tolik vody, aby bylo zapotřebí zahušťovat. Pokrájíme si cibuli, kterou orestujeme na ghí, přidáme povolený špenát, sůl, česnek, prohřejeme, odstavíme z plotny, přidáme brokolici a rozmixujeme, podáváme společně s kuskusem, který zalijeme horkou vodou, přiklopíme a necháme vsáknout vodu.

Poznámka

Počet porcí: 2

Čas přípravy: 30 minut

 

České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. http://ceskeghicko.cz/kontakt/