Zapečené kuřecí maso na pórku a kmínu s rýží

 

 Ingredience

  • 3 kuřecí prsní řízky
  • 1 pórek
  • 1 šalotka
  • 2 lžíce mletého kmínu
  • sůl dle chuti
  • voda dle potřeby
  • hraška na zahuštění
  • pažitka na ozdobení
  • rýže dle potřeby
  • pár kapek oleje

Příprava

Když nemam příliš času na vaření nebo potřebuji na plotně všechny hořáky sázím na rychlé snadné hop do trouby jídlo. Je nejen dietní, ale i chutné, máme ho moc rádi.

Pokrájíme si kuřecí maso na kostičky, dáme do zapékací mísy. Přidáme na kolečka pokrájený pórek, pokrájenou šalotku, kmín, osolíme, přidáme pár kapek kvalitního oleje a podlijeme vodou. 
Pečeme na 200°C 30 minut. Vyndáme z trouby, přidáme hrašku, zamícháme a dáme odklopené ještě krátce zapéct.
Podáváme s rýží.

Poznámka

Počet porcí: 4

Čas přípravy: 45 minut