Zelenina v páře – mrkev, pórek, batát, kapusta a konopné semínko

 

 Ingredience

  • 100g mrkve
  • 40g batáty
  • 40g pórku
  • 70g růžičkové kapusty
  • 1 čajová lžička loupaného konopného semínka
  • řepkový olej dle potřeby

Příprava

Syn má zeleninu v páře stále velmi rád. Když máme bezmasé dny, sázím často na zeleninku v páře, kterou doplňuji konopným semínkem, které je výživné, především díky vyváženému poměru omega 3 a 6 nenasycených mastných kyselin. Dále obsahuje vitamíny E, B1, B2, minerály železo, fosfor, draslík, hořčík a vlákninu či lecitin. Nám se rovněž osvědčilo při léčbě atopického ekzému. 

Zeleninu očistíme, nakrájíme kromě růžičkové kapusty, kterou jen očistíme, zeleninu uvaříme v páře. Uvařenou mrkev, batát, pórek, kapustu společně s pár kapkami řepkového oleje rozmixujeme v hladkou kaši. Ve hmoždíři si rozmačkáme konopné semínko, kterým směs posypeme. Ozdobíme kapustou.

Poznámka

Počet porcí: 1

Čas přípravy: 20 minut