Ingredience
- 1 polévková lžíce Českého Ghíčka
- 250g kuřecích prsních řízků
- 4 mrkve
- 6 hrstí mraženého hrášku
- 3 hrstě kukuřice
- 1/4 pórku
- voda dle potřeby
- mořská sůl dle chuti
- mletý kmín dle chuti
- rýže basmati dle potřeby
Příprava
Tento pokrm by se klidně mohl jmenovat, co dům dá. Chtěla jsem připravit nějakou mlsku a potřebovala jsem volné ruce. Není nic jednoduššího než vše naházet do zapékací mísy a dát společně zapéct. Tak jdeme na to.
Do zapékací mísy dáme nakrájenou mrkev, pórek, přisypeme hrášek s kukuřicí a přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso. Podlijeme vodou, osolíme, pokmínujeme, přidáme lžíci Ghí, zamícháme, přiklopíme a pečeme na 200°C do změknutí masa a zeleniny. V případě potřeby podlijeme vodou, maso se zeleninou si pustí šťávu, kterou celou směs při servírování zalijeme.
Mezitím si připravíme basmati rýži, kterou propláchneme a uvaříme, podáváme společně, ozdobíme pórkem.
Poznámka
Počet porcí: 5
Čas přípravy: 45 minut
České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. http://ceskeghicko.cz/kontakt/