Brokolice s cuketou, špenátem na česneku s amarantem a Ghíčku

 

 Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • kardamon na špičku nože
  • 1/2 malé cukety
  • 5 kuliček listového špenátu
  • 60g amarantu
  • České Ghíčko dle potřeby

Příprava

Brokolice nám na talíři nesmí chybět a náš malý strávníček jí zbožňuje, obzvlášť v kombinaci se špenátem, cibulkou a česnekem. Čerstvý závoz zeleniny se musel využít takže brokolicujeme s Českým Ghíčkem.

Na Českém Ghíčku si orestujeme cibulku, přidáme povolený špenát, přidáme 1 stroužek česneku a krátce prohřejeme, rozmixujeme. 
V páře si uvaříme brokolici bez košťálu a cuketu. 
Propláchneme si na jemném sítku amarant, přidáme vodu, na špičku nože mletého kardamonu a druhý česnek, který jsem jen rozpůlila a nechala společně s amarantem povařit. Po uvaření jsem jej vyndala. Pokud nechceme mít amarant příliš řídký tak musíme hodně míchat, aby nezůstalo příliš vody, vaří se přibližně 20 minut. Podáváme společně s uvařenou zeleninou.

Poznámka

Počet porcí: 1

Čas přípravy: 20 minut

Pokud neznáte amarant dočtete se o něm zde: amarant

České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. http://ceskeghicko.cz/kontakt/