Brokolicová polévka s pórkem, cuketou, špenátem, zelenými fazolkami, česnekem, kmínem a majoránkou

 

Ingredience

  • České Ghí dle potřeby
  • 1 malá brokolice
  • 1/2 cukety
  • 1/2 pórku
  • 1 hrst mražených zelených fazolek
  • 4 mražená kolečka listového špenátu
  • kmín dle chuti
  • majoránka dle chuti
  • 2 stroužky česneku
  • 1 litr vody

V lednici zásoba cuket, čerstvá brokolice, kterou jsme si přivezli od tety z jejího krámku, který pravidelně zaváží čerstvou zeleninou z Makra. Brokolicová je naše oblíbená a česnek a špenát v ní nesmí chybět.

Příprava

Na Ghí si orestujeme pórek, přidáme ostatní zeleninu, zalijeme vodou, přidáme majoránku, kmín. Vaříme do změknutí a ke konci přidáme česnek, krátce prohřejeme a rozmixujeme.

 

Poznámka

Počet porcí: 4
Čas přípravy: 20 minut

Pro děti od 1 roka, dospělí si přisolí

Pokrm vhodný pro: vegetariány, bez BKM, lepku, vajec

 

České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. http://ceskeghicko.cz/kontakt/