Jáhlový dezert s ananasem, hruškou a kokosem

 

 Ingredience

  • 30g jáhel
  • 3 lžičky strouhaného kokosu
  • 1 hruška
  • 50g ananasu
  • na špičku lžičky skořice
  •  ananas a kokos na ozdobení

Příprava

Vyrazili jsme na víkendový nákup a jak jinak než k našemu strejdovi, který akorát přivezl čerstvý závoz zeleniny a ovoce z Makra.
Nádherný ananas a hrušky, které barvičkami jen hrály. No prostě jsem nemohla odolat a hned jsem přemýšlela, co by se dalo udělat za dobrůtku.
No a je tu dezertík.

Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody společně se skořicí a kokosem na 15-20min. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu.
Nastrouháme si hrušku, rozkrájíme a očistíme ananas, rozmixujeme společně s jáhličkami.
Naplníme do sklenic a ozdobíme ananasem, posypeme kokosem.

Poznámka

Počet porcí: 1

Čas přípravy: 30 minut

Jáhly jsou bohatým zdrojem železa a dalších cenných živin více o této obilovině naleznete zde: jáhly