Králík pečený na česneku s bramborovo-mrkvovo-petrželovou pěnou a zelenými fazolkami

 

 Ingredience

  • 1 králičí stehno
  • 4 stroužky česneku
  • himalájská sůl dle chuti
  • špetka kmínu
  • České Ghíčko dle potřeby
  • 1 mrkev
  • 1 malá petržel
  • 1 brambora
  • 1 hrst mražených zelených fazolek Bio Ardo

Příprava

Králíka zbylo z předchozího dne ještě dost, jen se mi zachtělo jiné kombinace v příloze. A vznikla tato dobrůtka.

Králičí stehno omyjeme, dáme do zapékací mísy, potřeme směsí soli a česneku, pokmínujeme, podlijeme, dáme do trouby a pečeme na 180°C 1,5 hodiny. Během pečení otáčíme, případně podlijeme vodou. Králík by měl od kosti odpadávat. Ke konci potřeme Ghíčkem. Zeleninu pokrájíme na kostky, dáme do parního hrnce společně se zelenými fazolkami, uvaříme. Z mrkve, brambory a petržele vyšleháme pěnu a podáváme společně s králíkem a zelenými fazolkami.

Poznámka

Počet porcí:1

Čas přípravy: 90 minut

České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. http://ceskeghicko.cz/kontakt/