Pudink z kokosového mléka, kešu ořechů s kakaovým máslem a čokoládou

Ingredience

  • 1 kokosové mléko v plechu, já používám REAL 80%
  • 1/2 balení bio vanilkového pudinku Amylon
  • 50g kešu ořechů
  • 1-2 lžíce kakaového másla
  • 1 lžíce kakaového prášku bio Troubelice
  • javorový sirup dle chuti
  • čokoláda na vaření Vivani či jiná kvalitní čokoláda

Příprava

Ne vždy se daří, i když v tomto případě se nepodařený pokus stal velkou pochoutkou. Původně to měl být našlehaný krém, který používám do krémů na dort obohacený o kešu ořechy a kakaový prášek bez vaření a přidaných škrobů, kterým se vyhýbám, jenže…Jako vždy jsem vzala kokosové mléko v plechu a dala jej do mrazáku, dělala jsem víc věcí najednou, nekoukla na čas a přechladila jej, lépe řečeno přemrazila. Takže ponaučení, určitě nikdy ne více jak 45 minut. Následné šlehání už nemělo cenu, mléko se oddělovalo a bylo zdrclé. Lžíci mléka jsem si před samotným šleháním dala stranou, tak nějak jsem to předpokládala. Vzala jsem část tekutého podílu, (každé mléko v plechu má jiný tekutý podíl, stačí když budou kešu ořechy mírně namočené) do kterého jsem namočila kešu ořechy. Ze zbylého mléka jsem uvařila pudink, do kterého jsem přidala kakaový prášek (stejně tak můžeme použít místo kakaového prášku čokoládu, postačí 2 plátky), nechala jsem pudink téměř vychladnout, následně jsem rozšlehala namočené kešu ořechy společně s kakaovým máslem, které jsem si nechala rozpustit ve vodní lázni. Přidala jsem našlehané kešu ořechy do pudinku, přilila javorový sirup a vše společně ušlehala tyčovým mixérem. Je dobré, aby před spojením byla stejná teplota mísených surovin (směs namočených kešu ořechů, kakaové máslo x pudink).

Připraveným krémem jsem naplnila poháry, ozdobila jsem jej kokosovým mlékem z plechu, které jsem si předem odebrala, osladila a pak už jen posypala nastrouhanou čokoládou, dala vychladit do lednici a pak už jen stačilo jediné, v klidu se posadit a pochutnat si na této dobrotě.

 

Poznámka

Počet porcí: 2

Čas přípravy: 30 minut

Kešu ořechy jsou zde přidány pro zvýšení výživové hodnoty, jsou rovněž hodnotným zdrojem vápníku, pro lepší stravitelnost ořechy vždy máčíme předem.

Pokud se vyhýbáte škrobům jako já, připravte si klidně verzi, o kterou jsem se pokoušela původně já, kokosové mléko předem vychlaďte v lednici, vyšlehejte jej bez tekutého podílu, oslaďte jej, přidejte kakaový prášek (můžeme i ve vodní lázni rozpuštěnou čokoládu, kterou musíme před přidáním do našlehaného mléka ochladit),následně přidejte na prach namleté kešu ořechy a rozpuštěné, vychlazené kakaové máslo, vše zamícháme, nandáme do pohárů a dáme vychladit.

 

80% kokosové dužiny, 20% voda, žádná zahušťovadla

Kukuřičný škrob*, mletá vanilka* (1,5 %), vanilkový extrakt. Může obsahovat stopy vajec a mléka. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

 

kakaová hmota; přírodní třtinový cukr; kakaové máslo; všechny suroviny pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství; obsah kakaové sušiny nejméně 70 %; může obsahovat stopy jiných skořápkových plodů mléka a lepku

Složení: kakaová hmota; přírodní třtinový cukr; kakaové máslo; všechny suroviny pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství; obsah kakaové sušiny nejméně 70 %; může obsahovat stopy jiných skořápkových plodů mléka a lepku