Rýžovo-kokosový dezert s mandarinkovou šťávou a jablíčkem

 

 Ingredience

  • 50g mléčné rýže Bio-nebio
  • 100ml rýžovo-kokosové mléko Provamel
  • 3 klementýnky – šťáva z nich
  • 1 jablko
  • 1 banán
  • Vivani hot chocolate na ozdobení

Příprava

Mandarinky, mandarinky a zas mandarinky, to je tak když dva nakupují a nedohodnou se. Otázku co s nimi se mi podařilo vyřešit a znáte určitě všichni ten pocit, když vás honí mlsná. No tak já ji zahnala tímto dezertem. Je to lahůdka, kterou si určitě zopakuji.

Kulatozrnnou rýži propláchneme, dáme vařit.
Po uvaření rýži propláchneme ve studené vodě, zbaví se lepkavosti a rozmixujeme ji s rostlinným mlékem, šťávou z odšťaveněných mandarinky a nastrouhaným jablíčkem.
Z banánů si vyšleháme pěnu, kterou dezert ozdobíme společně s vegan Vivani hot chocolate.

Poznámka

Počet porcí: 1

Čas přípravy: 45 minut

Pokud neseženete mnou zmíněnou čokoládu, můžete ji nahradit jakoukoliv jinou kvalitní čokoládou např. Lifefood 70% a nastrouhat ji.

výroba rostlinného mléka