Zapečené ovesné vločky s meruňkami, banánem, jablky, kakaem a meruňkovým Šmakounem

Ingredience

  • 122g ovesných vloček (pro bezlepkovou dietu – bezlepkové, případně quinoa vločky)
  • 15g amarantových vloček (nemusí být)
  • 10g kakaového prášku Troubelice
  • 6 meruněk
  • 1 lžíce kokosového cukru
  • 2 banány
  • 2 malá jablka
  • 100g meruňkového Šmakouna
  • 2 lžičky Českého Ghíčka Bio (přepuštěné máslo)
  • Strouhaná čokoláda – Vivani hot chocolate vegan dle potřeby

p1160389

Příprava

Už mě unavovaly stále se opakující snídaně, rozhodla jsem se začít myslet také trošku na sebe. Snídaně je základ dne, rozhodně by měla být výživná a plná energie. To vše tato snídaně splňuje. Snadno, rychle, hravě zdravě na vlně chuti, jdeme na to.

 

Do zapékací mísy nasypeme ovesné vločky, amarantové vločky (nemusí být, ne každému chutnají jsou výrazné), kakaový prášek, kokosový cukr, zamícháme. Přidáme najemno nastrouhaného meruňkového Šmakouna, nahrubo nastrouhaná jablka, Ghí, opět promísíme. Oloupeme si banány, které pokrájíme na tenká kolečka, přidáme do zapékací mísy, opět zamícháme a na vrch dáme půlky meruněk. Připravenou směs vloček s kakaem a ovocem vložíme do rozehřáté trouby, pečeme na 200°C 15-20 minut, necháme zavonět. Po vyndání posypeme nastrouhanou čokoládou. Já jsem si vše upekla večer a ráno posnídala.

 

Přeji krásný den a dobrou chuť.

 

Poznámka

 

Počet porcí: 2, použila jsem formu o průměru 27cm a o výšce 4cm.

Čas přípravy: 30 minut

 

České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. http://ceskeghicko.cz/kontakt/

Šmakoun se vyrábí originální, patentově chráněnou českou technologií, z čistého vaječného bílku jeho tepelnou úpravou bez chemických látek a konzervantů. Výrobní postup umožňuje obohacovat Šmakouna jak výživově hodnotnými látkami (vláknina, nenasycené mastné kyseliny) tak také různým kořením a tím dosáhnout různých příchutí s širokými možnostmi zapojení při přípravě jídel a pokrmů. Více o produktu Šmakoun naleznete zde: http://www.smakoun.eu/

 

P1160231

P1120739b