Dýňovová omáčka s krůtím masem a basmati rýží

 

 Ingredinece

  • České Ghíčko dle potřeby
  • 450g krůtího masa
  • 250g máslové dýně
  • 1 petržel
  • 30g celeru
  • 2 kuličky nového koření
  • 1-2 bobkové listy
  • sůl dle chuti
  • rýže basmati dle potřeby
  • voda dle potřeby

Příprava

Z farmářské prodejny mi dovezli čerstvé masíčko až k nám domů, objednávám z farmářské prodejny pravidelně a musím říct, že mi to velmi vyhovuje, ráda si ušetřím čas. Cena je trošku vyšší, ale maso je úžasné, máslovou dýni jsem měla načatou a tak nebylo co řešit. Omáčky u nás frčí a náš malý strávníček má masové období a na omáčce si moc pochutnal.

Maso omyjeme, nakrájíme, orestujeme na Ghí společně s pokrájenou zeleninou, zalijeme vodou, osolíme, přidáme koření. Vaříme do změknutí masa a zeleniny. Maso vyjmeme společně s kořením. Zeleninu rozmixujeme v hladkou omáčku, jelikož jsem použila hodně zeleniny, neměla jsem potřebu zahušťovat. Podáváme s uvařenou rýží basmati nebo jinou oblíbenou přílohou.

Poznámka

Počet porcí: 3

Čas přípravy: 45 minut

 

České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. http://ceskeghicko.cz/kontakt/