Jáhlový dezert se šmakounem, rýžovou smetanou a banánem

Ingredience

  • 220g vařených jáhel
  • 50g přírodního šmakouna
  • 6-8 lžic vyšlehané rýžové smetany Soyatoo (případně kokosové)
  • 2 banány
  • brusinky na ozdobení

Vždy když načnu smetanu snažím se jí naplno zužitkovat. Dnes jsem jí z části použila do omáčky a část rovněž k přípravě dezertu. V lednici jsem narazila na balení šmakouna, který se mi do kombinace zamlouval a výživově dezert obohatil. Dnes tedy na šmakoun vlně s banány a rýžovou smetanou.

 

Smetanu Soyatoo dáme do šlehací nádoby a necháme 2 minuty šlehat. Mezitím si na kousky rozkrájíme šmakouna, banán, uvařené jáhly a vyšleháme do hladka tyčovým mixérem, nakonec přidáme k ušlehané smetaně a krátce opět vyšleháme. naplníme do pohárů a zdobíme brusinkami.

 

Poznámka

Počet porcí: 3

Čas přípravy: 20 minut

Šmakoun se vyrábí originální, patentově chráněnou českou technologií, z čistého vaječného bílku jeho tepelnou úpravou bez chemických látek a konzervantů. Výrobní postup umožňuje obohacovat Šmakouna jak výživově hodnotnými látkami (vláknina, nenasycené mastné kyseliny) tak také různým kořením a tím dosáhnout různých příchutí s širokými možnostmi zapojení při přípravě jídel a pokrmů. Více o produktu Šmakoun naleznete zde: http://www.smakoun.eu/

 

Smetana Soyatoo je rostlinná alternativa smetany ke šlehání smetana. Na stejném odkazu najdete výrobu domácího mléka, které si můžete připravit doma.

Jáhly a více o nich zde: jáhly