Kešu vanilkový pohár s rybízem borůvkami

Ingredience

  • 120g kešu ořechů
  • vanilka
  • 1 lžička bambuckého másla
  • kokosové mléko  Real Thai 250ml dle požadované konzistence – přibližně 200ml
  • javorový sirup dle chuti

ovocný rozvar

  • borůvky, černý rybíz dle chuti

Příprava

 

Letošní léto je velmi bohaté na vysoké teploty a každé ochlazení je vítáno. Kešu dezerty jsou našimi oblíbenými, ale tento je vážně luxusní, ta ovocná kombinace má správný šmrnc a zdatně nahradí jogurt, dokonce moje maminka říkala, že je lepší než jogurt a že je to velká dobrota. V poslední době si hraji s bambuckým máslem, dodá dezertů velmi zajímavý šmrnc.

 

Příprava je velmi snadná, kešu ořechy namočíme přes noc, ideálně na 8 hodin do vody. Následně vodu slijeme a kešu ořechy propláchneme, vložíme do vyšší nádoby, přidáme sladidlo, bambucké máslo a část rostlinného mléka. REAL THAI je jako smetana a skvěle se k sobě s kešu ořechy hodí, pokud máme vanilku přidáme ji a vše společně s pomocí tyčového mixéru našleháme. Dle požadované konzistence případně dezert doředíme.

Na dno skleničky dáme rozvar z ovoce, já tentokrát zvolila borůvky a černý rybíz, můžeme ponechat na dně nebo zamíchat a vytvořit velmi zajímavé barevné tóny, které děti baví.

Pak už jen ozdobíme ovocem či ořechy a dáme vychladit.

 

Přeji příjemné mlsání.

 

 

Poznámka

 

Počet porcí: 2

Čas přípravy: 20 minut