Polévka s nádechem Indie

 

 Ingredience

  • České Ghíčko dle potřeby
  • 1 šalotka
  • 5 hrstí zelených fazolek
  • 4 menší mrkve
  • 1 lžíce Umeocta
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička nastrouhaného zázvoru
  • 4 lžíce rýžové smetany Soyatoo
  • šťáva z mandarinek dle chuti
  • 2 hrsti UradDall lopaný přes noc namočený
  • sůl dle chuti
  • 1 litr vody

Příprava

Znáte Urad dál? Urad dál je tak bohatý na bílkoviny, že jej Ajurvéda doporučuje jíst nanejvýš čtyřikrát týdně. Přemýšlela jsem, čím zahustit polévku, a ve svých zásobách jsem narazila na tuto luštěninu, tak jsem ji hned vyzkoušela a je velmi chutná.

Orestujeme si na Českém ghíčku šalotku, přidáme pokrájenou mrkev, zelené fazolky, česnek, zamícháme a přilijeme vodu, osolíme. Přidáme propláchnutý a přes noc namočený Urad dall a vaříme 30-40 mnut. Ke konci přidáme nastrouhaný zázvor. Rozmixujeme a přidáme šťávu z mandarinek, rýžovou smetanu a Umeocet.

Poznámka

Pokrm vhodný pro: vegetariány, bez BKM, lepku, vajec

Počet porcí: 4

Čas přípravy: 60 minut

Pro děti od 1 roku

Umeocet: ve skutečnosti se nejedná o skutečný ocet, protože místo kyseliny octové obsahuje kyselinu citronovou. Umeocet je již slaný pozor na přesolení polévky.

Složení: UME švestky (54,5%), mořská sůl (35,6%), Shizo (Perilla listy).

 

České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. http://ceskeghicko.cz/kontakt/

 

3767normal